Ruimte en rust in de perigord noir dordogne

Omgeving

Omgeving

Dordogne Périgord noir

 Dordogne

Het departement Dordogne, in het bijzonder het Z.O. deel, Périgord Noir,
met het prachtige middeleeuwse stadje Sarlat als hoofdplaats,  is een
schitterende streek, zowel landschappelijk als cultureel en historisch.

Chateau de l’Herm

Vlakbij de camping is het nog volledig intacte traptoren, imposante schouwen, oubliette te bezichtigen van het beruchte 
Château de l’Herm, dat als décor diende voor de eind-19e-eeuwse roman van Eugène Le Roy “Jacquou le Croquant“, die later is verfilmd, en die door de herhaalde uitzending van die film op de nationale Franse TV, landelijke bekendheid kreeg.

 Rouffignac

Op een paar km afstand ligt een gezellig dorp met terrasjes, cafés, een paar restaurants, winkeltjes, een supermarkt, en een zondagochtendmarkt waar de mensen uit de omgeving hun wijnen, worsten, groenten, foie gras en kazen verkopen. In de zomer is er elke woensdag ook een gezellige avondmarkt waar van alles te koop, en ook te consumeren is.

De geschiedenis

Vlakbij zijn ook de beroemde prehistorische grotten met unieke wandschildeningen van de Cro-Magnon mens te bezichtigen (Lascaux, Rouffignac, enz), betoverende druipsteengrotten, puur middeleeuwse stadskernen (o.a. Périgueux, Sarlat, Bergerac), schilderachtige dorpjes, oude kerkjes en een keur van prachtige kastelen (Hautefort, Losse, Eyrignac met fraaie franse tuinen, Puymartin  en vele andere).

Wandelen

In de naaste omgeving zijn een groot aantal prachtige wandelroutes (boucles) uitgezet. De Grande Randonnée 36 loopt nagenoeg langs de camping. Met eigen fiets  zijn schitterende kortere of langere fietstochten te maken, al dan niet aan de hand van door ons verstrekte routebeschrijvingen.

 

De Dordogne of Vézère

Wie van kanoën houdt kan voor kortere of langere tochten tot tochten van meerdere dagen, de kanoverhuurder zorgt voor het noodzakelijke vervoer naar de start of het terugbrengen vanaf de eindbestemming terecht op tal van plaatsen langs de rivieren.

 

Buiten activiteiten

Ander sporten die in de naaste omgeving kunnen worden beoefend zijn:  tennis (3,5 km), paardrijden ( 8 km), golf (9-holes op 4 km, grote golfbanen op 20 en 30 km) en een klauterparcours tussen de boomkruinen op 12 km afstand.