Camping naturiste Le Coteau de l’Herm

Omgeving

Omgeving

Het departement Dordogne (oude naam van vóór Napoleon: Périgord), in het bijzonder het Z.O. deel, Périgord Noir, met het prachtige middeleeuwse stadje Sarlat als hoofdplaats, is een schitterende streek, zowel landschappelijk als cultureel en historisch. Vlakbij de camping zijn – met de kasteelheer zelf als gids – de stenen restanten (nog volledig intacte traptoren, imposante schouwen, oubliette) te bezichtigen van het beruchte Château de l’Herm, dat als décor diende voor de eind-19e-eeuwse roman van Eugène Le Roy “Jacquou le Croquant“, die later is verfilmd, en die door de herhaalde uitzending van die film op de nationale Franse TV, landelijke bekendheid kreeg..

Op een paar km afstand ligt Rouffignac, een gezellig dorp met terrasjes, cafés, een paar restaurants, winkeltjes, een supermarkt, en een zondagochtendmarkt waar de mensen uit de omgeving hun wijnen, worsten, vis, foie gras, kazen, noten, groenten, fruit en bloemen verkopen. In de zomer is er elke woensdag ook een gezellige avondmarkt waar van alles te koop, en ook te consumeren is.

Vlakbij zijn ook de beroemde prehistorische grotten met unieke wandschildeningen van de Cro-Magnon mens te bezichtigen (Lascaux, Rouffignac, enz), betoverende druipsteengrotten, puur middeleeuwse stadskernen (o.a. Périgueux, Sarlat, Bergerac), schilderachtige dorpjes, oude kerkjes en een keur van prachtige kastelen (Hautefort, Losse, Eyrignac met fraaie franse tuinen, Puymartin  en vele andere).

In de naaste omgeving zijn een groot aantal prachtige wandelroutes (boucles) uitgezet. De Grande Randonnée 36 loopt nagenoeg langs de camping. Met eigen fiets (minimaal 21 versnellingen) of huurfietsen (op de camping te huur per halve dag of langer) zijn schitterende kortere of langere fietstochten te maken, al dan niet aan de hand van door ons verstrekte routebeschrijvingen.

Wie van kanoën houdt kan voor kortere of langere tochten (tot tochten van meerdere dagen, de kanoverhuurder zorgt voor het noodzakelijke vervoer naar de start of het terugbrengen vanaf de eindbestemming) terecht op tal van plaatsen langs de rivieren de Dordogne en de Vézère.

Ander sporten die in de naaste omgeving kunnen worden beoefend zijn:  tennis (3,5 km), paardrijden ( 8 km), golf (9-holes op 4 km, grote golfbanen op 20 en 30 km) en een “acrobatenpark” (klauterparcours tussen de boomkruinen) op 12 km afstand.

Voor wie eens lekker lui van het landschap wil genieten, hebben we een bijzondere attractie: gezellige tochtjes per calèche in de naaste omgeving tegen een redelijke prijs.