Ruimte en rust in de perigord noir dordogne

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Camping Naturiste Le Coteau de l’Herm

Moet je lid zijn van een naturistenvereniging? Nee, een lidmaatschap is bij ons niet verplicht. Iedereen is welkom en we geven je graag een persoonlijke rondleiding.

Kan ik op elk tijdstip aankomen? Ja dat kan als u een plaats gereserveerd heeft. Heeft u geen plaats gereserveerd houdt er dan rekening mee dat de receptie tussen 12- 15 uur gesloten is. Eventueel kunt u zich installeren op een niet gereserveerde plek en zich later aanmelden. Aankomen in een accommodatie kan vanaf 15.00 uur

Hoe laat moet ik vertrekken? Voor de kampeerplaatsen is dat na 08:00 en vóór 12 uur op de dag van vertrek en voor accommodaties is dat na 08:00 en voor 10.00 uur op de dag van vertrek.

Kan ik pinnen? Helaas hebben wij geen pinautomaat maar geld opnemen kan vlakbij in Rouffignac. We verzoeken u een dag voor vertrek af te rekenen.

Zijn er regels? Belangrijkste regel is elkaar niet tot overlast te zijn zodat iedereen kan genieten van de rust en de ruimte. Respecteer de regels van de naturistische etiquette. Gedragingen zijn uitsluitend ter beoordeling van de campingleiding. Om het gras mooi te houden vragen wij geen plastic/zeil op de grond te leggen.

Moet ik overal bloot zijn? Nee, het gaat erom wat je prettig vindt. Wil je gekleed of bloot aan een maaltijd deelnemen; allebei prima. Sla je liever een pareo om als je rondloopt; geen probleem. In en om het zwembad verwachten we wel dat je bloot bent. Neem ivm hygiëne op een handdoek plaats als u ergens gaat zitten zoals op het terras of in de receptie.

Wanneer is het zwembad open? Het zwembad is open afhankelijk van het weer geopend van 09:00-21:00 uur, gelieve vooraf te douchen. Bij het zwembad is het niet toegestaan om te eten/drinken/roken. De afmetingen van het zwembad zijn 15mx5mx1,20m

Zijn piercings/tatoos toegestaan? Ja, deze zijn toegestaan.

Wanneer moet het stil zijn? Wij zijn een kleinschalige natuur camping voor gasten die hun vakantie graag dicht bij de natuur doorbrengen. Wij vragen u daarom vriendelijk stilte in acht te nemen tussen 22.00 – 07.00 uur.

Is het noodzakelijk om te reserveren? Ja, zeker voor de huur van accommodaties. Wil je kamperen in het hoogseizoen of heb je voorkeur voor een specifieke plek dan is het verstandig om te reserveren. In het laagseizoen is er voldoende plek, maar het kan dan natuurlijk wel zo zijn dat bepaalde populaire plekjes al bezet zijn.

Hoe kan ik de camping het bereiken? De ingang van de camping ligt aan een goed onderhouden geasfalteerde openbare weg en is uitstekend bereikbaar. Onder “route” vind je een uitgebreide routebeschrijving voor als je met de auto komt. Ook is het mogelijk om te vliegen naar Bergerac (50 km van camping). Brive is, behalve per trein, vanuit vele steden in Nederland ook per Eurolines te bereiken. Bij een kampeerverblijf van minstens 2 weken worden gasten tegen kostprijs desgewenst in Périgueux (trein), Bergerac of Brive per auto afgehaald en na afloop daarheen teruggebracht. Eén en ander graag even vooraf overleggen.

Hoe groot zijn de kampeerplaatsen? Alle kampeerplaatsen zijn minimaal 100 m². De maximale maat voor een camper/caravan is 7,5 m. Kom je met een grote camper laat dit dan even vooraf weten dan kijken we waar dit het beste kan.

Mag mijn auto/motor op de kampeerplaats staan? Nee, alleen tijdens aankomst en vertrek mag de auto tijdelijk op de camping staan. Voertuigen worden daarna op de centrale parkeerplaats gezet. De boodschappen even afzetten bij de kampeerplaats zal uiteraard mogelijk blijven voor gasten met bijvoorbeeld een fysieke beperking er kan in overleg een uitzondering gemaakt worden.

Elektriche of Hybride auto’s
Er zijn twee 16amp aansluitingen speciaal voor het opladen van je auto. De kosten worden verrekend op basis van de verbruikte KwH.

Is een bijzettent of partytent toegestaan?
Eén schuurtentje óf slaaptentje (voor personen tot 12 jaar) van maximaal 4m2 is toegestaan en bij het tarief inbegrepen. Bij onze verhuur accommodaties is het niet toegestaan om een bijzettent te plaatsen. Partytenten (in welke vorm dan ook), extra luifels, dubbele voortenten etcetera zijn niet toegestaan in verband met het gevaar van wegwaaien.

Geven jullie korting met ACSI kaart etc? Wij worden jaarlijks geïnspecteerd door ACSI. In het laagseizoentarief hanteren wij al een voordelig tarief, daarom doen wij niet mee met deze kortingskaart, maar u profiteert dus wel van een lage prijs.

Is er WIFI op de camping? WiFi is snel en gratis beschikbaar op het terras. Op de hele camping is perfecte 4G ontvangst.

Hoeveel elektra kan ik gebruiken? Afhankelijk van je behoefte kan je 6, 10 en zelfs 16 ampère af nemen. Vergeet niet de blauwe eurostekker mee te nemen evenals een verlengsnoer van minimaal 30 meter.

Kan ik gebruik maken van de koel/vries combinatie? Ja indien u een kampeerplek heeft zonder stroom kunt tegen een kleine vergoeding gebruiken maken van een gezamenlijke koelkast. De koelkast is bedoelt voor etenswaren niet voor drank. Koelelementen kunnen tegen een kleine vergoeding worden ingevroren.

Is er genoeg te doen voor kinderen? Dat ligt aan de leeftijd. Voor de kleintjes is er een kleuterbadje geopend van 07-07 tot 26-08, een zandbak met glijbaan en een schommel. Er zijn spelletjes en natuurlijk valt er in de natuur genoeg te beleven. Wij bieden een overzichtelijke omgeving op een autoluw terrein.

Mag ik mijn huisdier meenemen? Er zijn maximaal twee huisdieren per plek zijn toegestaan, mits aangelijnd. Bij huuraccommodaties graag even in overleg. Vaccinatiebewijs en identificatie zijn verplicht. Honden moeten buiten het terrein worden uitgelaten en uitwerpselen op de camping moeten worden opgeruimd.

Is er een supermarkt op fietsafstand?Ja, Rouffignac ligt op 3 km afstand. In dit nog puur Franse dorpje zijn diverse winkeltjes, een bakker, slager, postkantoor, VVV kantoor, bouwmarkt, pinautomaat, supermarkt en tankstation. In Perigueux, de dichtstbijzijnde stad op ongeveer 30 minuten rijden, kan je terecht voor grote supermarkten, diverse winkels, speciaalzaken en bijvoorbeeld Decathlon.

Welke medische voorzieningen zijn er? In Rouffignac 3 km verderop zit een apotheek en een medisch centrum met huisartsen en een tandarts. Eveneens is daar een AED voorhanden.

Wat zijn de voorzieningen voor mensen met een fysieke handicap? Het badhuis beschikt over aangepast santair voor gehandicapten. Het centrumgebied is goed te bereiken. Het zwembad daarentegen is bovengronds en alleen via een trap te toegankelijk.

Zijn er wandelroutes? Over de camping slingert een naturistische wandelroute over bospaden en zonneweiden met fruitbomen, bramen, vijgen en frambozen. De wandeling is op sommige stukken behoorlijk steil maar deze stukken zijn te vermijden waardoor de wandeling ook deels gemaakt kan worden door mensen die minder goed ter been zijn.

Vlakbij de camping starten verschillende wandelroutes waaronder GR36. Wij hebben verschillende routes klaarliggen.

Kan ik in de omgeving ook fietsen? Het is leuk om de omgeving per fiets te verkennen. Er zijn meerdere leuke  routes vanaf de camping. Tevens zijn er in het dorp ook elektrische fietsen te huur. (creditcard noodzakelijk)

Zijn barbecues toegestaan? Barbecuën is toegestaan op gas en elektrische apparaten.

Mag ik een open vuurtje maken? Nee, open vuur is niet toegestaan.

Kan ik mijn was doen op de camping? Ja, er is een wasmachine en een droger die tegen betaling gebruikt kunnen worden.

Mag ik bezoek ontvangen? Natuurlijk bezoekers zijn, na aanmelding, van harte welkom tegen een dagvergoeding. Wel dient er rekening gehouden te worden met de naturistische aard van de camping en moet de privacy van andere gasten gewaarborgd blijven.

Is er een televisie? Nee, er is geen televisie. Live evenementen kunnen eventueel via de WIFI bekeken worden als u zelf over een tablet of laptop beschikt.

Waar laat ik mijn afval? We moeten er naar streven om minder afval weg te gooien en op zijn minst het afval dat we genereren te sorteren. Daarvoor stellen wij sorteerbakken ter beschikking.  Door middel van composteren geeft u groeten- en fruitschillen een tweede leven. Alleen huishoudelijk afval kan worden aanvaard. Niet-huishoudelijke afval zoals kratten, hout, kapotte stoelen, tenten mogen niet worden achtergelaten. Glaswerk dient u zelf naar de glasbak in het dorp te brengen.

Vuilwater. Als je geen cassette hebt kan je in het dorp links van de sportvelden je vuilwater storten.

Borg accommodatieBij aankomst wordt u om een borg gevraagd van €100 euro en wordt na verrekening van eventuele schade aan behuizing en/of inventaris, vóór vertrek teruggegeven. De accommodatie moet opgeruimd en bezemschoon worden achtergelaten; zo niet, dan zal € 50,- van de borgsom worden ingehouden.

Wat moet ik meenemen naar de huurcaravan of chalet? Alle benodigde zaken voor een comfortabel verblijf zijn aanwezig. Alleen dekbed en hoofdkussen, thee- en handdoeken moet u zelf meebrengen of huren.

Hoe zit het met verzekeren? Alle gasten moeten een geldige aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Ik heb een andere vraag. Neem contact met ons op per e-mail of telefoon dan helpen wij je graag verder.