Camping naturiste Le Coteau de l’Herm

Nieuws

Nieuws

Fort du Roc de Tayac in Les Eyzies

Dit ongelooflijke kliffort is tientallen jaren gesloten geweest maar is nu weer toegankelijk voor publiek! Het fort kijkt uit over de Vézère. In de middeleeuwen had het fort een recht van doorgang, dat was een soort tol op de rivier in de tijd van talrijke aanvallen tijdens de Frans-Engelse oorlogen.
 
Prehistorische schuilplaatsen werden gebouwd en in de middeleeuwen huisvestte hier een kasteel en semi-holbewoners. Het kasteel werd rond 1500 afgebroken. Aan het begin van de 20e eeuw exploiteerde een putgraver, Gabriel Galou (tevens ontdekker van de gouffre de Proumeyssac) de verschillende holtes van de klif om er een herberg in te richten met restaurant en feestzaal.
 
Tijdens dit uitzonderlijke bezoek laat Marie Calonne je dansen op historische muziek en biedt ze een klein aperitief aan. Haar enthousiasme en anekdotes maken dit een onvergetelijk bezoek voor jong en oud. Créateur de Joie! Kom naar de Dordogne en eet, drink en dans!

Manoir Saint Leon

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan het landhuis “Manoir Saint Leon” uit de 14e eeuw. Dit jaar is het landgoed voor het eerst opengesteld voor publiek. De gepassioneerde gids Marie geeft tijdens een privé excursie antwoord op al je vragen.  In dit historisch en beschermd monument zie je onder andere prachtige renaissance meubelen en veel andere bijzondere items uit de middeleeuwen. Een gigantische ceder boom van 300 jaar oud en ruim 8 meter in omtrek maken het magische bezoek compleet!

Chateau de l’Herm

Het naastgelegen Chateau de l’Herm wordt gerenoveerd. In september konden we een kijkje nemen wat zeer indrukwekkend was. In de komende drie jaar moet daar nog veel werk verzet worden zoals het plaatsen van de verdiepingsvloeren en de realisatie van een compleet nieuw dak.

Blootkompas award 2021

Zilver voor Le Coteau de l’Herm bij de BlootKompas! Award 2021

Franse naturistencamping als tweede best gewaardeerd door gasten

Donderdag 8 april werd bekend dat het Franse Le Coteau de l’Herm op de tweede plaats geëindigd is bij de bekendmaking van de BlootKompas! Award 2021 in de categorie ‘Beste camping van het jaar’. De award werd online uitgereikt door acteur en tv-presentator Koert-Jan de Bruijn.

Vakantiegangers beoordeelden Le Coteau de l’Herm en schreven lovende woorden op www.blootkompas.nl, de locatievinder en reviewsite voor blootlocaties wereldwijd.

Link naar de uitreiking:
https://www.youtube.com/watch?v=7DAYR7WdSag

Lieve fans bedankt voor het delen van jullie mooie ervaringen bij ons en voor de hoge waarderingen die jullie gegeven hebben. 

“Beste kleine camping 2021”

Camping Le Coteau de l'Herm genomineerd als beste kleine camping 2021

Wij behoren tot de top drie beste kleine campings van Europa! Gisteravond zaten wij in een live show waar de ANWB de winnaar van de verkiezing bekend maakte. Ondanks dat we niet gewonnen hebben zijn we toch reuze trots. In het totaal streden 2200 kleine campings om deze titel.

Van álle genomineerde campings in verschillende categorieën waren wij ook nog eens de enige naturistische camping.

Voor de beste kleine camping werden allerlei aspecten gewogen zoals service, de ligging, gastvrijheid, sanitair, horeca en faciliteiten. Jammer genoeg woog het hebben van een fijn zwembad niet zwaar mee in deze categorie. Ons Zodiac zwembad met waterbandrand werd namelijk door onze gasten met een 9 als rapportcijfer bovengemiddeld gewaardeerd!

Dit jaar doen we opnieuw mee en hopen wij weer op jouw stem te mogen rekenen. Het is een enorme motivatie voor ons om door te bouwen aan dit paradijs.

Petithomes

Comfort voor liefhebbers van de natuur

Een grote overdekte buiten ruimte
Ontspannen in je eigen bed
Petit Home

Wij zijn het nieuwe jaar goed begonnen met het realiseren van drie mooie petit homes.

Comfort voor liefhebbers van de natuur

Op het schaduwrijke deel van het terrein, op minder dan 60 m afstand van het sanitair blok, zijn deze comfortabele huisjes te huur.  

Dit chalet heeft twee slaapkamers (max 4 pers) en een ingerichte kitchenette. De PETIT home is eigenlijk de perfecte compromis tussen caravan en tent.  Op de overdekte veranda is het heerlijk vertoeven!

Ideaal als je geen rompslomp wilt hebben, maar wel van de voordelen van kamperen wilt genieten.

Vind je het leuk om de opbouw van deze units te zien volg ons dan op Facebook of Instagram. Of kijk op onze website onder “Nieuws” waar wij iedere maand een update zullen geven. 

De Petit homes kunnen reeds online geboekt worden met korting in het hoogseizoen. Gun jezelf dit Cadeau op Camping Coteau en ontdek al het moois  (bos, rivieren, prehistorie etc) op deze fijne vakantieplek!

Camping van het jaar 2021

Wij hebben geweldig nieuws! Natuurlijk hadden wij al van onze gasten vernomen dat dankzij de genomen corona maatregelen, zij veilig van een zalige vakantie hebben genoten.

Graag bedanken wij al onze gasten die afgelopen zomer bij ons vakantie hebben gevierd en iedereen die op ons gestemd heeft. Dankzij jullie mogen wij nu mededelen dat we in de top 3  staan van de genomineerden voor de beste kleine camping 2021. We zijn super trots dat wij met ons fantastische paradijsje tussen andere mooie vakantieplekken staan.

Op 13 januari wordt de winnaar bekend gemaakt. We houden je op de hoogte! en kijken nu al met heel veel zin uit naar het nieuwe seizoen.