Ruimte en rust in de perigord noir dordogne

Nieuws

Nieuws

Het klooster van Cadouin

Dit klooster herbergt de intrigerende Wade van Cadouin, een religieus relikwie dat pelgrims al eeuwenlang naar deze plek trekt. Omringd door serene natuurlijke schoonheid, biedt het klooster van Cadouin een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van geschiedenis, kunst en spiritualiteit.  Er is een schat aan verfijnde beeldhouwwerken, waaronder ingewikkelde kapitelen en versierde kloostergangen die getuigen van het vakmanschap van de middeleeuwse ambachtslieden. Met de Nederlands audiotour leer je meer over de betekenis van deze beelden. Het klooster van Cadouin maakt deel uit van het werelderfgoed van de UNESCO, als onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het klooster is omgeven door weelderige bossen en groene landschappen, waardoor het een prachtige locatie is.

Bezoek de walnotenboerderij

Nieuw dit jaar is een authentieke Périgord-ervaring die je niet mag missen. Bij het familiebedrijf Bocerno in Plazac kun je je onderdompelen in de heerlijke wereld van de walnoten.  Speciaal voor onze gasten organiseren ze dagelijks rondleidingen, eventueel ook in het Engels, waarin ze alles vertellen over het proces en de productie van hoogwaardige biologische walnootproducten uit hun omliggende boomgaard. En het beste van alles? Je mag ook proeven! Een leuke, smakelijke en gezonde ervaring!

La source de l’Herm

De camping wordt ook steeds mooier. We zijn trost op de nieuwe creatieve aanwinsten. Sommige van eigen hand, andere van echte kunstenaars die precies aanvoelen wat hier goed past. Kom het  zien en laat je eigen creativiteit weer stromen.

Kijk hier naar het moment waarop kunstenares Sophie van Oers haar creatie onthult.

 

Boulevard

De prachtige plaatsen met panoramisch uitzicht hebben wij deze winter voorzien van een eigen stroompunt, dus geen kabels meer over het pad. Zo zijn we continu in beweging om een verblijf bij ons nog fijner te maken. Alles is weer fris geverfd en bijna klaar voor jouw komst vanaf 29 april 2023.

 

Verwennerij

Zondags op de fiets naar de markt en voor wie echt verwend wil worden even binnenlopen bij Francis. Hij zorgt voor koffie, thee en zalige zelfgemaakte cake en taart. Tegen een vrijwillige bijdrage mag je genieten van heerlijke vegetarische soep en salades. Je wordt met open armen ontvangen!

Wij vieren ons vijfde seizoen

en dat doen wij graag samen met jou!

Op 23 juli en 27 augustus bouwen we een feestje! Na het feestmaal hebben we een geweldige blues/rock band geregeld. Mis deze leuke avond niet en reserveer alvast je plekje op de camping want dan weet je zeker dat je kunt blijven slapen.

Daarnaast ontvang je bij een vooraf gereserveerd verblijf van minimaal 10 nachten kamperen of 7 nachten in een huuraccommodatie onze speciale jubileum attentie!

Live band at Camping Le Coteau de'l'Herm aangepast 2

Fort du Roc de Tayac in Les Eyzies

Dit ongelooflijke kliffort is tientallen jaren gesloten geweest maar is nu weer toegankelijk voor publiek! Het fort kijkt uit over de Vézère. In de middeleeuwen had het fort een recht van doorgang, dat was een soort tol op de rivier in de tijd van talrijke aanvallen tijdens de Frans-Engelse oorlogen.
 
Prehistorische schuilplaatsen werden gebouwd en in de middeleeuwen huisvestte hier een kasteel en semi-holbewoners. Het kasteel werd rond 1500 afgebroken. Aan het begin van de 20e eeuw exploiteerde een putgraver, Gabriel Galou (tevens ontdekker van de gouffre de Proumeyssac) de verschillende holtes van de klif om er een herberg in te richten met restaurant en feestzaal.
 
Tijdens dit uitzonderlijke bezoek laat Marie Calonne je dansen op historische muziek en biedt ze een klein aperitief aan. Haar enthousiasme en anekdotes maken dit een onvergetelijk bezoek voor jong en oud. Créateur de Joie! Kom naar de Dordogne en eet, drink en dans!

Manoir Saint Leon

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan het landhuis “Manoir Saint Leon” uit de 14e eeuw. Dit jaar is het landgoed voor het eerst opengesteld voor publiek. De gepassioneerde gids Marie geeft tijdens een privé excursie antwoord op al je vragen.  In dit historisch en beschermd monument zie je onder andere prachtige renaissance meubelen en veel andere bijzondere items uit de middeleeuwen. Een gigantische ceder boom van 300 jaar oud en ruim 8 meter in omtrek maken het magische bezoek compleet!