Ruimte en rust in de perigord noir dordogne

Terrein

Terrein

Camping naturiste Le Coteau de l’Herm 

 

Camping Naturiste in de Perigord Noir Dordogne

Le Coteau de l’Herm is een prachtige kleinschalige naturistencamping, 8 ha groot, gelegen 150 km pal ten Oosten van Bordeaux in het Département Dordogne, het oude graafschap Périgord, met als hoofdplaats de meer dan 2000 jaar oude stad Périgueux, in de Romeinse tijd Vesona hetend.

De camping ligt tussen Périgueux (ca. 25 km) en het middeleeuwse stadje Sarlat (ca. 35 km). Midden in de groene natuur van de Périgord Noir op de top en zuidflank van een heuvel met bovenop bos en daaronder drie grote weiden.

Het kampeergedeelte, zo’n 1½ ha, heeft 50 ruime staanplaatsen, elk meer dan 100 m2, deels in de volle zon deels onder de bomen, vrijwel allemaal met panoramisch uitzicht over het dal en/of de heuvels verderop.

Op het terrein zijn naturistische wandelroutes over de weiden en door het bos uitgezet, soms behoorlijk steil, maar deels ook goed te lopen door mensen die minder goed ter been zijn. De langste wandeling duurt ongeveer drie kwartier of langer natuurlijk.

Dé ideale camping voor liefhebbers van natuur

Voor wie een echte vrijbuitersvakantie wil, lui of bezig of allebei, in een prachtig heuvelland met schitterende vergezichten en sprookjesachtige landschap. Dit stukje pure Frankrijk is dunbevolkt en de mensen zijn er vriendelijk. Met een geschiedenis die letterlijk zo oud is als de mensheid zelf en die daarvan royaal de sporen heeft nagelaten ga je hier terug naar de basis. Wereldberoemde prehistorische grottekeningen, Romeinse ruïnes, gave middeleeuwse stadskernen waar je je eeuwen terug waant, even oude pittoreske dorpskerkjes, her en der een weelde aan kastelen met hun intrigerende geschiedenis, soms in volle glorie en prachtig ingericht, soms vervallen tot ruïne, maar altijd imponerend.

Maak korte of lange wandeltochten in een gebied waar je je nog ongestoord deel van de groene omgeving kunt voelen.

Fiets over landelijke weggetjes door uitgestrekte bossen, langs glooiende weiden en steile rotswanden, over heuvelkammen waar vandaan je mijlen ver over de Périgord noir kunt turen, door dorpjes waar je onder de parasolbomen kunt uitrusten met een koud drankje.

Wie houdt van lekker eten in gezellige restaurantjes waar de chef-met-schort je soms zelf nog bedient. Goede wijnen en fameuze delicatessen als cèpes, echte truffels, foie gras, confit de canard of gesier de volaille.

Op de camping kan je hele dagen lekker ontspannen, zonnen en zwemmen, ongestoord een boek lezen, genieten van het magnifieke uitzicht, van de overdonderende kleuren bij zonsondergang en de indrukwekkende sterrenhemel die hierop volgt.

Flora en fauna

De camping heeft een zeer rijke flora en fauna. Bij een inventarisatie op en in de directe omgeving werden niet minder dan 358 plantensoorten gevonden (o.a. 18 orchideeënsoorten), waarvan 8 orchideeënsoorten op het terrein zelf. Van de 76 vogelsoorten werden er 64 op het terrein zelf gezien; daarbij waren 13 roofvogels waaronder de rode en de zwarte wouw en de oehoe. Een in Nederland uiterst zeldzame vogel als de hop, met zijn karakteristieke kuif, wordt hier nog geregeld gezien.

Zo ook verschillende reptielensoorten couleuvre, hagedissen, padden, grote en kleinere salamanders. Wilde zoogdieren als vossen, reeën, herten en everzwijnen  zijn bekende verschijningen, ook op de camping, maar mijden de kampeerdrukte.

Van de vele kevers en vlinders zijn het vliegend hert en de kolibrievlinder, die met zijn lange snuit tijden lang als een kolibrie schijnbaar roerloos voor een bloem kan blijven hangen, de meest opvallende insecten.

NFN

De camping is aangesloten bij de NFN (Naturisten Federatie Nederland). De begrippen naturist(e) en naturisme worden bekend verondersteld. Of men in zijn gedrag daaraan voldoet is uitsluitend ter beoordeling aan de leiding van de camping.